A Könyvtárból elérhető adatbázisok

Bisnode PartnerControl A Bisnode cégminősítése nemcsak azt mondja meg, hogy jelenleg mennyire kockázatos egy cég, hanem azt is, hogy a jövőben milyen valószínűséggel válik fizetésképtelenné, mely minden üzleti döntésnél, utalásos száma kiállításánál elengedhetetlen információ.
Bisnode PartnerRadar  A Bisnode PartnerRadar üzleti döntéshozókat tartalmazó értékesítőknek és marketingeseknek szóló online magyar cégadatbázisa, valamint magyar és külföldi céglistái minőségi alapot biztosítanak piacszerzéséhez. A naponta frissülő Bisnode PartnerRadar az összes magyar céget tartalmazza, valamint számos döntéshozóhoz juttathatja el ajánlatát.
KSH Központi Statisztikai Hivatal által kiadott  Budapest, illetve a 19 megye 2016-os statisztikai évkönyve elektronikus formában elérhető az Egyetemi könyvtárban. A bejelentkezéshez szükséges felhasználónevet és jelszót  kérjék a tájékoztatóktól!
KSH jelenti Megjelent a KSH jelenti című kiadvány legújabb havi, illetve negyedévzáró részletes száma, mely a rendelkezésre álló adatok alapján összefoglalóan elemzi és mutatja be a társadalom és a gazdaság legfrissebb jelenségeit és az év során alakuló tendenciákat.

Legfrissebb részletes számunk innen érhető el:KSH jelenti, 2017. I-IV. negyedév 

Legfrissebb összefoglaló számunk innen érhető el: A KSH jelenti, 2017/12

A kiadvány letölthető továbbá a KSH honlapján (www.ksh.hu) a Kiadványok/Kiadványtár menüjéből is, a korábbi számok pedig a Kiadványtár archívumából.

Magyar Szabványügyi Testület - szabványkönyvtár Az Online Szabványkönyvtár egy virtuális könyvtár, ahol a szabványinformációk, a szabványok szövege és a kiadványok kizárólag képernyőn való olvasásra nyithatók meg. Az adatbázis használatára kizárólag az emeleti tájékoztatópultoknál található információs gépeken van lehetőség. A belépési adatokat kérje a tájékoztató könyvtárostól!
NAVA A NAVA – teljes nevén Nemzeti Audiovizuális Archívum – a magyar nemzeti műsor-szolgáltatói kötelespéldány-archívum, amely jellegénél fogva audiovizuális tartalmakat gyűjt. Gyűjtőkörébe a következő csatornák magyar gyártású illetve magyar vonatkozású műsorai tartoznak: M1, M2, Duna, RTL Klub, TV2, Kossuth rádió, Petőfi rádió, Bartók rádió. A tartalmak bármely gépen szabadon kereshetők, megtekintésükre azonban csak a NAVA-pontokon (a második emeleten, a médiaboxok számítógépein) van lehetőség.
MAÚT A Magyar Út- és Vasútügyi Társaság szabványtárának használatára a földszint hátsó számítógépes szigetén van lehetőség. Belépési adatokat a tájékoztató könyvtárostól kérhet.
Katonai felmérések és kataszteri térképek adatbázisa Az Arcanum Kft. által gondozott adatbázis a második emeleti médiaboxokban használható. Kérje a tájékoztató könyvtáros segítségét!

Elektronikus Információszolgáltatás

 

Magyar Tudományos Művek Tára

 

 

 

TÁMOP-3.2.4-09/1-2010-0013