EISZ-adatbázisok


EISZ (Elektronikus Információszolgáltatás) főoldal


 
 ACM Digital Library Az ACM Digital Library (DL) a teljes szövegű cikkek és bibliográfiai leírások legátfogóbb gyűjteménye a számítástechnika és az informatika területén. 
 Akadémiai Kiadó folyóirat-gyűjteménye A felhasználók számára több mint 60 folyóirat érhető el, 1998-ig visszamenőleg. 17 hazai impakt faktoros folyóiratból 14 itt jelenik meg. A cikkek kutathatók szerző, cím és absztrakt szerint, és a teljes nyomdaival megegyező tartalom (full text) letölthető PDF formátumban.
Akadémiai Kiadó szótárcsomagja  A neves kiadó által megjelentetett egy- és többnyelvű szótárak, lexikonok egy része (csaknem harminc darab) egyenként, de akár összesítve is kereshető.
Arcanum Digitális Tudománytár Az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) az Arcanum Adatbázis Kft prémium szolgáltatása, amely Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisa: a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé több száz hazai tudományos és szakfolyóirat, valamint heti- és napilap mindenlap számát.
EBSCO Több, különböző gyűjtőkörű adatbázis gyűjteménye, összesített keresési lehetőséggel. A rendszerből elérhető adatbázisok teljes listája a linkre kattintva érhető el.
EconLit Az EconLit (Economic Literature Index) a közgazdasági szakirodalom legnagyobb válogatott online bibliográfiai adatbázisa. Az adatbázis tartalmát az Amerikai Közgazdasági Társaság (American Economic Association) többek közt a Journal of Economic Literature (JEL) és az Index of Economic Literature című kiadványaiból állítják össze, mely így a világ közgazdasági szakirodalmának válogatott bibliográfiájának tekinthető.
 JSTOR A JSTOR Archívum negyvennél több tudományterületről több mint 1000 tudományos folyóirat teljes évfolyamait kínálja. Jelenleg a JSTOR tizenhárom multidiszciplináris gyűjteményhez kínál hozzáférést: az Arts & Sciences I-XI., az Élettudományok és az Írország című gyűjteményekhez. 
 Science Direct (journals/e-books) A ScienceDirect az Elsevier kiadó full-text adatbázis szolgáltatása. Teljes szövegű hozzáférést biztosít a saját kiadású papíralapú folyóiratok elektronikus változatához, illetve más kiadók e-folyóirataihoz. Főbb tudományterületek: Természettudományok, Orvostudomány, Műszaki tudományok, Energia és Technológia.
Science Direct Backfile Collections Az archívum többek között a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legjelentősebb folyóiratait és könyveit tartalmazza digitalizálva. A világ legnagyobb online tudományos folyóirat archívuma a (legtöbb esetben) 1995 előtti, az Elsevier tulajdonában lévő folyóiratokat tartalmazza, gyakran az első évfolyam első számától. Az adatbázis közel 7 millió archív, digitálisan eddig nem, vagy korlátozott formában elérhetõ cikket tartalmaz.
 Scopus A Scopus a lektorált szakirodalom legnagyobb absztrakt és citátum adatbázisa, amely intelligens eszközökkel kiegészítve lehetővé teszi a kutatások nyomon követését, elemzését és megjelenítését. 
 SpringerLink A SpringerLink az egyik leglátogatottabb online tudományos platform. Mindennap új, minőségi tartalmakkal bővítik: tudományos társaságok folyóirataival, kézikönyvekkel, konferencia előadásokkal, monográfiákkal, protokollokkal és sok mással. A tartalmakat hivatkozások linkjeivel, keresési találatokkal, közösségi könyvjelzőkkel és újabban szemantikai linkekkel látják el.
 Web of Science A Web of Science (WoS) az ISI (Institute for Scientific Information) bibliográfiai adatbázisa. Több mint 12000 tekintélyes és magas impakt faktorú folyóirat segítségével biztosít hozzáférést multidiszciplináris információkhoz, aktuálisan és visszamenőlegesen is. A Web of Science egyedi keresési módszert, az idézett művek keresésének lehetőségét is kínálja. 

Elektronikus Információszolgáltatás

 

Magyar Tudományos Művek Tára

 

 

 

TÁMOP-3.2.4-09/1-2010-0013