Hosszabbítás, előjegyzés - otthonról

Ellenőrizze könyvei lejárati határidejét, vagy éppen hosszabbítsa meg kölcsönzéseit - akár otthonról is!

 

 

Az Egyetemi Könyvtár katalógusa erre a linkre kattintva érhető el. A megjelenő oldal jobb felső sarkában láthatjuk az alábbi két szövegbeviteli mezőt:

Kártyaszám: az olvasó hallgatói vagy könyvtári kártyájának száma, a betűvel együtt. (MÉK-hallgatóknak a kártyaszám helyére - és a jelszó mezőbe is - az olvasójegy száma kerül.)

Jelszó: alapértelmezésben az olvasójegyen szereplő, pecsételt vagy tollal írt, hatjegyű szám. A jelszó az első bejelentkezés után megváltoztatható.

 

 

Bejelentkezés után használhatóvá válnak a képernyő bal oldalán látható menüpontok:

Személyes adatok: itt van lehetőség a könyvtári rendszerben nyilvántartott adatok megtekintésére (javításukra csak személyesen, a könyvtárban van mód), illetve a jelszó megváltoztatására.

Kölcsönzések: az olvasó által kölcsönzött dokumentumok címe, vonalkódja, kölcsönzési és lejárati határideje, valamint a rajtuk lévő késedelmi díj mértéke tekinthető meg. Ha egy adott dokumentum még nem volt hosszabbítva, és még nem járt le, a Hosszabbítás gombra kattintva az olvasó saját maga is elvégezheti a műveletet. A sikeres műveletről a rendszer üzenetet küld.

Előjegyzések: az előjegyzett dokumentum adatainak megtekintésére, illetve az előjegyzés lemondására szolgál.

(Könyv előjegyzése: keressünk rá az előjegyezni kívánt könyvre, majd a példányadatok (a  keretes rész) alatt kattintsunk az Előjegyzés gombra! Fontos tudni, hogy az előjegyzés csak azoknál a dokumentumoknál használható, amelyek az előjegyzés pillanatában éppen kölcsönzésben vannak!)

Üzenetek: segítségével üzenetet lehet küldeni az Egyetemi Könyvtár munkatársainak.

Elektronikus Információszolgáltatás

 

Magyar Tudományos Művek Tára