Egyéb előfizetett adatbázisok

Magyar Szabványügyi Testület - szabványkönyvtár Az Online Szabványkönyvtár egy virtuális könyvtár, ahol a szabványinformációk, a szabványok szövege és a kiadványok kizárólag képernyőn való olvasásra nyithatók meg. Az adatbázis használatára kizárólag az emeleti tájékoztatópultoknál található információs gépeken van lehetőség. A belépési adatokat kérje a tájékoztató könyvtárostól!
NAVA A NAVA – teljes nevén Nemzeti Audiovizuális Archívum – a magyar nemzeti műsor-szolgáltatói kötelespéldány-archívum, amely jellegénél fogva audiovizuális tartalmakat gyűjt. Gyűjtőkörébe a következő csatornák magyar gyártású illetve magyar vonatkozású műsorai tartoznak: M1, M2, Duna, RTL Klub, TV2, Kossuth rádió, Petőfi rádió, Bartók rádió. A tartalmak bármely gépen szabadon kereshetők, megtekintésükre azonban csak a NAVA-pontokon (a második emeleten, a médiaboxok számítógépein) van lehetőség.
MAÚT A Magyar Út- és Vasútügyi Társaság szabványtárának használatára a földszint hátsó számítógépes szigetén van lehetőség. A belépési adatokat kérje a tájékoztató könyvtárostól!
Katonai felmérések és kataszteri térképek adatbázisa Az Arcanum Kft. által gondozott adatbázis a második emeleti médiaboxokban használható. Kérje a tájékoztató könyvtáros segítségét!
Új Jogtár  Az új Jogtár online felületen teszi lehetővé a jogi adatbázis tartalmait. Az online rendszer előnye, hogy mindig a legfrisebb adatokkal dolgozhat.
Statista  A Statista lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző piaci és iparági információkhoz jussanak hozzá. A Statista adatbázis 22 ipari ágazatot kategorizál 600 piaccal és iparággal. Összegyűjti, értékeli és közzéteszi a releváns témákra vonatkozó kulcsfontosságú statisztikákat. Átfogó áttekintést nyújt a felhasználók számára egy adott témában a rendelkezésre álló adatokról. A Statista szolgáltatások magába foglalják az iparág-specifikus gazdasági makroadatokat, a piaci trendek legfontosabb mutatóival, iparág-specifikus felméréseket  az aktuális trendekről és előrejelzésekről, fogyasztói magtartással kapcsolatos tanulmányokat.