EBSCO-adatbázisok

Az EBSCO-adatbázisok megnyitása
Az EBSCO Discovery Service megnyitása

 

Academic Search Complete Az Academic Search Complete a világ értékesebb és legátfogóbb teljes szövegű multidiszciplináris tudományos adatbázisa, több mint 8500 teljes szövegű periodikát, köztük több mint 7300 lektorált folyóiratot tartalmaz. A teljes szövegű tartalmon felül ez az adatbázis több mint 12 500 folyóirat, valamint összesen több mint 13 200 kiadvány, köztük monográfiák, beszámolók, konferencia-előadások stb. indexelését és kivonatait kínálja, 1887-ig visszamenően. Kereshető hivatkozott referenciák állnak rendelkezésre több mint 1400 lektorált folyóirathoz.
 Library, Information Science & Technology Abstracts Library, Information Science & Technology Abstracts with Full Text több mint 560 alapvető folyóiratot, több mint 50 elsőrendű folyóiratot és 125 válogatott folyóiratot indexel, valamint könyveket, kutatási beszámolókat és előadásanyagokat. Az adatbázisban többek között a könyvtárosság, az osztályozás, a katalogizálás, a bibliometria, az online információ-visszakeresés és az információkezeléssel kapcsolatos témakörök találhatók meg. A gyűjtemény terjedelme az 1960-as évek közepéig nyúlik vissza.
 GreenFILE GreenFILE gyűjtemény tudományos, igazgatási és közérdeklődésre számot tartó anyagokat foglal magában, és többek között a globális felmelegedés, a zöld építés, a környezetszennyezés, a fenntartható mezőgazdaság, a megújítható energia és az újrahasznosítás témakörében kereshetők benne anyagok.
 European Views of the Americas: 1493 to 1750 Az adatbázis több mint 32 000 szócikket tartalmaz, és az 1750 előtt Európában keletkezett, amerikai államokról szóló nyomtatott rekordok átfogó útmutatójául szolgál.
Legal Source Az EBSCO jogtudományi adatbázisában 1100 folyóirat teljes szövegéhez lehet hozzáférni. Az ASC előfizetői kedvezménnyel rendelhetik meg az adatbázist.