EISZ-adatbázisok


EISZ (Elektronikus Információszolgáltatás) főoldal


 
 Akadémiai Kiadó folyóirat-gyűjteménye A felhasználók számára több mint 60 folyóirat érhető el, 1998-ig visszamenőleg. 17 hazai impakt faktoros folyóiratból 14 itt jelenik meg. A cikkek kutathatók szerző, cím és absztrakt szerint, és a teljes nyomdaival megegyező tartalom (full text) letölthető PDF formátumban. Igénybevehető távoli hozzáféréssel eduID-n keresztül. 
Akadémiai Kiadó szótárcsomagja  A neves kiadó által megjelentetett egy- és többnyelvű szótárak, lexikonok egy része (csaknem harminc darab) egyenként, de akár összesítve is kereshető. Igénybevehető távoli hozzáféréssel eduID-n keresztül.
Arcanum Digitális Tudománytár Az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) az Arcanum Adatbázis Kft prémium szolgáltatása, amely Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisa: a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé több száz hazai tudományos és szakfolyóirat, valamint heti- és napilap mindenlap számát. Igénybevehető távoli hozzáféréssel eduID-n keresztül. 
Clarivate Analytics-Web of Science A Clarivate Analytics hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutató csoportok és -intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója. 
EBSCO Több, különböző gyűjtőkörű adatbázis gyűjteménye, összesített keresési lehetőséggel. A rendszerből elérhető adatbázisok teljes listája a linkre kattintva érhető el. Igénybevehető távoli hozzáféréssel eduID-n keresztül.
Science Direct Az Elsevier teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa a legismertebb tudományos folyóiratok szövegéhez biztosít hozzáférést. A tartalom elsősorban műszaki-, természet- és orvostudományi területen kiemelkedő, de a társadalomtudományok és más tudományterületek is képviselve vannak benne. Az adatbázisban közel 2700 lektorált folyóirat érhető el. Igénybevehető távoli hozzáféréssel eduID-n keresztül.
Science Translational Medicine Az adatbázisban a világ egyik vezető tudományos folyóiratának számító Science Magazine-ra és a lapcsalád több folyóiratára címenként lehet előfizetni. A folyóiratok az orvosi tudományok széles körét lefedik.
SciVal Az Elsevier tudománymetriai elemző megoldása, amely segítséget nyújt a kutatók, kutatócsoportok és intézmények teljesítményének elemzésében, az intézményi erősségek azonosításában, a kutatási témák feltárásában, illetve a nemzetközi egyöttműködések fejlesztésében. (Az adatbázis a SZE területéről érhető el, használata regisztrációhoz kötött.)
 Scopus Az Elsevier hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutató csoportok és -intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója. Igénybevehető távoli hozzáféréssel eduID-n keresztül.
 SpringerLink A SpringerLink az egyik leglátogatottabb online tudományos platform. Mindennap új, minőségi tartalmakkal bővítik: tudományos társaságok folyóirataival, kézikönyvekkel, konferencia előadásokkal, monográfiákkal, protokollokkal és sok mással. A tartalmakat hivatkozások linkjeivel, keresési találatokkal, közösségi könyvjelzőkkel és újabban szemantikai linkekkel látják el.

Elektronikus Információszolgáltatás

 

Magyar Tudományos Művek Tára