EISZ-adatbázisok


EISZ (Elektronikus Információszolgáltatás) főoldal


 
 Akadémiai Kiadó folyóirat-gyűjteménye A felhasználók számára több mint 60 folyóirat érhető el, 1998-ig visszamenőleg. 17 hazai impakt faktoros folyóiratból 14 itt jelenik meg. A cikkek kutathatók szerző, cím és absztrakt szerint, és a teljes nyomdaival megegyező tartalom (full text) letölthető PDF formátumban. Igénybevehető távoli hozzáféréssel eduID-n keresztül. 
Akadémiai Kiadó szótárcsomagja  A neves kiadó által megjelentetett egy- és többnyelvű szótárak, lexikonok egy része (csaknem harminc darab) egyenként, de akár összesítve is kereshető. Igénybevehető távoli hozzáféréssel eduID-n keresztül.
Arcanum Digitális Tudománytár Az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) az Arcanum Adatbázis Kft prémium szolgáltatása, amely Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisa: a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé több száz hazai tudományos és szakfolyóirat, valamint heti- és napilap mindenlap számát.
EBSCO Több, különböző gyűjtőkörű adatbázis gyűjteménye, összesített keresési lehetőséggel. A rendszerből elérhető adatbázisok teljes listája a linkre kattintva érhető el. Igénybevehető távoli hozzáféréssel eduID-n keresztül.
EconLit Az EconLit (Economic Literature Index) a közgazdasági szakirodalom legnagyobb válogatott online bibliográfiai adatbázisa. Az adatbázis tartalmát az Amerikai Közgazdasági Társaság (American Economic Association) többek közt a Journal of Economic Literature (JEL) és az Index of Economic Literature című kiadványaiból állítják össze, mely így a világ közgazdasági szakirodalmának válogatott bibliográfiájának tekinthető.
 JSTOR A JSTOR Essential Collection teljes szövegű adatbázisban több más tudományterület mellett elsősorban társadalomtudományi folyóiratcikkek érhetők el. Az adatbázis főleg archív tartalmakat szolgáltat, a folyóiratok legfrissebb 2-5 évfolyama nem érhető el benne, tartalmazza viszont az Arts and Sciences I., II., III., IV., VII. csomagot.
Science Direct Az Elsevier teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa a legismertebb tudományos folyóiratok szövegéhez biztosít hozzáférést. A tartalom elsősorban műszaki-, természet- és orvostudományi területen kiemelkedő, de a társadalomtudományok és más tudományterületek is képviselve vannak benne. Az adatbázisban közel 2700 lektorált folyóirat érhető el. Igénybevehető távoli hozzáféréssel eduID-n keresztül.
 Science Direct (journals/e-books) A ScienceDirect az Elsevier kiadó full-text adatbázis szolgáltatása. Teljes szövegű hozzáférést biztosít a saját kiadású papíralapú folyóiratok elektronikus változatához, illetve más kiadók e-folyóirataihoz. Főbb tudományterületek: Természettudományok, Orvostudomány, Műszaki tudományok, Energia és Technológia.
Science Direct Backfile Collections Az archívum többek között a természettudományok, műszaki tudományok és orvostudomány legjelentősebb folyóiratait és könyveit tartalmazza digitalizálva. A világ legnagyobb online tudományos folyóirat archívuma a (legtöbb esetben) 1995 előtti, az Elsevier tulajdonában lévő folyóiratokat tartalmazza, gyakran az első évfolyam első számától. Az adatbázis közel 7 millió archív, digitálisan eddig nem, vagy korlátozott formában elérhetõ cikket tartalmaz.
Science Magazin Az adatbázisban a világ egyik vezető tudományos folyóiratának számító Science Magazine-ra és a lapcsalád több folyóiratára címenként lehet előfizetni. A folyóiratok az orvos- és műszaki tudományok széles körét lefedik.
 Scopus Az Elsevier hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutató csoportok és -intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója. Igénybevehető távoli hozzáféréssel eduID-n keresztül.
 SpringerLink A SpringerLink az egyik leglátogatottabb online tudományos platform. Mindennap új, minőségi tartalmakkal bővítik: tudományos társaságok folyóirataival, kézikönyvekkel, konferencia előadásokkal, monográfiákkal, protokollokkal és sok mással. A tartalmakat hivatkozások linkjeivel, keresési találatokkal, közösségi könyvjelzőkkel és újabban szemantikai linkekkel látják el.
 Web of Science A Clarivate Analytics hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutató csoportok és -intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója.

Elektronikus Információszolgáltatás

 

Magyar Tudományos Művek Tára