Előjegyzés, hosszabbítás

Tisztelt Könyvtárhasználók,

Kölcsönzési határidő meghosszabbítása:
A könyvtárhasználónak lehetősége van a dokumentumok kölcsönzési határidejének meghosszabbítására interneten keresztül, abban az esetben, ha a kölcsönzési határidő még nem járt le.

Előjegyzés kölcsönzésben lévő könyvekre:
A könyvtárhasználó saját maga jegyezheti elő a könyvet az interneten keresztül, ha az adott dokumentum minden kölcsönözhető példánya kölcsönzésben van. A könyv könyvtárba való visszaérkezéséről és kölcsönözhetőségéről e-mailben értesítjük az olvasót. Az előjegyzett könyveket 1 hétig tesszük félre a kérő olvasó számára. Amennyiben ez alatt az idő alatt nem kölcsönzi ki, akkor lehetővé tesszük annak kölcsönzését.

Hosszabbítás az OPAC-on keresztül:
Az oldal tetején az Olvasói belépés felirat alatt kell megadni a belépéshez szükséges adatokat:

  • vonalkód: a plasztikkártyán található kilencjegyű számsor
  • jelszó: az olvasójegyen található hatjegyű olvasó olvasói szám.

Belépés után a képernyő jobb oldalán a Kölcsönzések feliratra kattintva megjelenik a kölcsönzésben lévő könyveink listája, ahol az egyes tételek végén a Hosszabbítás feliratra kattintva tudjuk meghosszabbítani a kölcsönzési határidőt.

Figyelem: csak akkor tudunk saját magunknak hosszabbítani, ha még nem hosszabbítottunk korábban, nem járt le a kölcsönzési határidő vagy nincs előjegyzés az adott példányon. Amennyiben nem sikerül meghosszabbítani, vissza kell hozni a dokumentumot.

 

Előjegyzés az OPAC-on keresztül:

Az oldal tetején az Olvasói belépés felirat alatt kell megadni a belépéshez szükséges adatokat:

  • vonalkód: a plasztikkártyán található kilencjegyű számsor
  • jelszó: az olvasójegyen található hatjegyű olvasó olvasói szám.

Belépés után a képernyő jobb oldalán a Előjegyzések feliratra kattintva megjelenik az előjegyzéseink listája. Amennyiben nincs előjegyzésünk:

  1. Keressük meg az előjegyezni kívánt példányt
  2. A címre kattintva menjünk be a teljes leírásba
  3. Az oldal alján az Előjegyzés feliratra kattintva megjelenik az összes példány, ahonnan kiválaszthatjuk, hogy egy adott példányra szeretnénk előjegyzést tenni, vagy az összesre, és amikor visszaér az első példány, értesítést kapunk.