Olvasói számítógépek és pendrive használata

Az olvasótérben elhelyezett terminálok az azokon telepített Firefox böngészők használatával közvetlenül használhatóak az internetes böngészéshez.
Az irodai alkalmazások (Word, Excel, Powerpoint, Acrobat Reader...) csak felhasználói azonosítást követően használhatóak.

A bejelentkezés menete:
A monitoron látható RDSFarmK ikonra kell duplán kattintani.

Ezt követően megjelenik a Windows bejelentkező ablak, melyet az alábbi adatokkal kell kitölteni:

az Egyetem hallgatói, akiket 2012. október 29-ig felvittek a címtárba:
Felhasználónév: Neptunkód
Jelszó: OMazonosítóSzSzületésidátum pl.: 12345678901Sz19910102

az Egyetem hallgatói, akiket 2012. október 29. után vittek fel a címtárba:
Felhasználónév: Neptunkód
Jelszó: az első belépéskor kötelező megadni. Hossza minimum 8 karakter, tartalmaznia kell nagy- és kisbetűt, valamint számot is, de ne legyen benne értelmes szó! 

Fontos, hogy az OMazonosító után az Sz karaktereknél nagy S betű és kicsi z betű legyen! Az OM-azonosítót a Neptunban is meg lehet nézni.

Külső olvasók:
Felhasználónév: kvtolvasójegy száma (6 jegyű szám) pl.: kvt123456
Jelszó:  az első belépéskor kötelező megadni. Hossza minimum 8 karakter, tartalmaznia kell nagy- és kisbetűt, valamint számot is, de ne legyen benne értelmes szó! 

A bejelentkezés után egy hagyományos Windows Vista/ Windows 7 rendszerhez hasonló felületet kapunk, ahol megtalálhatóak a szokásos böngésző, az MS Office (Word, Excel, stb..) és az Adobe Reader alkalmazások.

A pendrive használata:

Ha pendrive-ot szeretnénk használni, az asztalba beépített USB aljzatba kell bedugni az eszközt. Ezt mindenképpen a további Windows bejelentkezés előtt kell megtenni.

A pendrive "J" betűjelű meghajtóként látszik a bejelentkezés után, az elnevezése pedig nem a pendrive neve, hanem a terminál neve (pl. nem Kingston nevet látunk, hanem pl. thin273).

A pendrive biztonságos eltávolításához ki kell jelentkezni a Windowsból, más teendőnk nincs, kijelentkezés után a pendrive kihúzható az aljzatból.

Elektronikus Információszolgáltatás

 

Magyar Tudományos Művek Tára

 

 

 

TÁMOP-3.2.4-09/1-2010-0013