EBSCO-adatbázisok

Az EBSCO-adatbázisok megnyitása
Az EBSCO Discovery Service megnyitása

 

 Academic Search Complete Az Academic Search Complete a világ értékesebb és legátfogóbb teljes szövegű multidiszciplináris tudományos adatbázisa, több mint 8500 teljes szövegű periodikát, köztük több mint 7300 lektorált folyóiratot tartalmaz. A teljes szövegű tartalmon felül ez az adatbázis több mint 12 500 folyóirat, valamint összesen több mint 13 200 kiadvány, köztük monográfiák, beszámolók, konferencia-előadások stb. indexelését és kivonatait kínálja, 1887-ig visszamenően. Kereshető hivatkozott referenciák állnak rendelkezésre több mint 1400 lektorált folyóirathoz.
 EconLit with Full Text Az American Economic Association adatbázisa az elmúlt 120 év közgazdaság-tudományi folyóiratainak, könyveinek és más kiadványainak bibliográfiai adatbázisa. A teljes szöveggel kiegészített adatbázis a bibliográfia mellett több minz 700 folyóirat teljes szövegű cikkeit is tartalmazza.
 Business Source Premier Business Source Premier: Government Edition az üzleti iparág leggyakrabban használt kutatói adatbázisa, amely több mint 2300 folyóirat teljes szövegű változatát tartalmazza, beleértve több mint 1100 lektorált kiadvány teljes szövegét. Az adatbázis 1886-ig visszamenőleg tartalmaz teljes szövegű anyagokat, és 1998-ig visszamenőleg tartalmaz kereshető hivatkozott referenciákat. Főbb témái a marketing, a menedzsment, a vezetői információs rendszerek (MIS), a termelésirányítási információs rendszerek (POM), a számvitel, a pénzügy és a közgazdaságtan. 
 Library, Information Science & Technology Abstracts Library, Information Science & Technology Abstracts with Full Text több mint 560 alapvető folyóiratot, több mint 50 elsőrendű folyóiratot és 125 válogatott folyóiratot indexel, valamint könyveket, kutatási beszámolókat és előadásanyagokat. Az adatbázisban többek között a könyvtárosság, az osztályozás, a katalogizálás, a bibliometria, az online információ-visszakeresés és az információkezeléssel kapcsolatos témakörök találhatók meg. A gyűjtemény terjedelme az 1960-as évek közepéig nyúlik vissza.
 GreenFILE GreenFILE gyűjtemény tudományos, igazgatási és közérdeklődésre számot tartó anyagokat foglal magában, és többek között a globális felmelegedés, a zöld építés, a környezetszennyezés, a fenntartható mezőgazdaság, a megújítható energia és az újrahasznosítás témakörében kereshetők benne anyagok.
 Regional Business News Ez az adatbázis regionális üzleti kiadványok teljes szövegét tartalmazza. A Regional Business News az Egyesült Államok több mint 80 világvárosi és vidéki regionális üzleti kiadványát foglalja magában. 
 European Views of the Americas: 1493 to 1750 Az adatbázis több mint 32 000 szócikket tartalmaz, és az 1750 előtt Európában keletkezett, amerikai államokról szóló nyomtatott rekordok átfogó útmutatójául szolgál.
 Newswires Az EBSCO's Newswires adatbázisa folyamatosan közel valós idejű hozzáférést biztosít a világ vezető híreihez az Associated Press, az United Press International, a PR Newswire, a Xinhua, a CNN Wire és a Business Wire hírügynökségeken keresztül. 
 Web News Az EBSCO's Web News adatbázisa közel valós idejű hozzáférést biztosít a világ több ezer vezető hírforrásához. A gyűjtemény több mint 14 000 hírforrást tartalmaz üzleti és általános témákban. A végfelhasználók közvetlenül is hozzáférhetnek a webes tartalmak teljes szövegéhez, ha követik a rekordban elhelyezett hivatkozást.
 American Doctoral Dissertations, 1933-1955 Az amerikai egyetemek által a XX. század első felében elfogadott doktori disszertációk adatbázisa, a H.W. Wilson alapítvány támogatásával.
Legal Source Az EBSCO jogtudományi adatbázisában 1100 folyóirat teljes szövegéhez lehet hozzáférni. Az ASC előfizetői kedvezménnyel rendelhetik meg az adatbázist.

Elektronikus Információszolgáltatás

 

Magyar Tudományos Művek Tára