Köszöntő

Tisztelt Könyvtárhasználó!

Örömmel ajánlom figyelmükbe Könyvtárunk legújabb szolgáltatását az online tájékoztatást.

A mai rohanó világunkban nagyon fontos, hogy a tanulmányainkhoz, szórakozásunkhoz a lehető legrövidebb időn belül tudjuk az információkat elérni. Bátran mondhatjuk, hogy az új könyvtár a lehetőségek tárháza, ha új szolgáltatásról van szó. A hosszabbítás, az előjegyzés, a könyvtári blog illetve a chat mellett bátran ajánlom mindenki figyelmébe az online tájékoztatást is. A feltett kérdésekre 24 órán belül az Egyetemi Könyvtár szakképzett munkatársai a könyvtár állományában található forrásokból olyan irodalomjegyzéket készítenek az Ön számára, amelyek a biztos válaszokat tartalmazzák a feltett kérdésekre.  Szolgáltatásunk akkor éri el célját, ha nemcsak használják, hanem visszajelzéseket is kapunk a szolgáltatás hasznosságáról vagy a problémákról.

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, kérem, próbálja ki azt, használja, ha elégedett, akkor terjessze az ismerősei körében.

Várjuk visszajelzését!

Figula Anikó
Egyetemi könyvtárigazgató

INFO-Share24

Az INFO-Share24 a Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtár Online Tájékoztató Szolgáltatása, melynek célja a hallgatói, oktatói információs igények kielégítése.

A szolgáltatás során a könyvtárosok az Egyetemi Könyvtárban megtalálható nyomtatott dokumentumállományból (könyvek, folyóiratok, szabványok, szakdolgozatok stb.) továbbá az elektronikusan elérhető ingyenes, illetve előfizetett adatbázisokból (NAVA, MATARKA, EBSCO, JSTOR, ProQuest stb.) készítik el a forrásjegyzéket.

A irodalomjegyzék tájékoztató jellegű, a dolgozatírás kiindulásához nyújt segítséget, nem helyettesíti az alaposabb kutatást!

Az INFO-Share24 online tájékoztatást bárki igénybe veheti, regisztráció nem szükséges. A szolgáltatás a választott tudományterülethez tartozó könyvtáros adatlapján található. A KÉRDEZZEN feliratra kattintva, az ott megjelenő kérdező felület kitöltésével érhető el. (Bővebb információ a Súgóban)

A már elkészült forrásjegyzékek az Info-Share24 archívumba kerülnek, ahol bárki számára elérhetőek.

Az INFO-Share24 szolgáltatás a TÁMOP-3.2.4-09/1-2010-0013 „A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtárának útja a Web 2.0-ás szolgáltatás felé"  pályázat keretein belül valósul meg.

A pályázat célja, hogy olyan Web 2.0-ás szolgáltatások kerüljenek bevezetésre, amelyek alkalmazkodnak az új olvasói szokásokhoz. A könyvtár célja, egy olyan szolgáltató egység megteremtése, mely mind technológiailag, mind szemléletében modern, és a tudás fejlesztése mellett a közösségépítésre is alkalmas.