Földszint

A Könyvtár, a maga 4500 négyzetméterével meglehetősen nagy területet biztosít az egyéni és csoportos tanuláshoz, a kutató munkához, a kulturált kikapcsolódáshoz, a szabadidő hasznos eltöltéséhez.
A Könyvtárban való tájékozódást segíti a honlapról (lib.sze.hu) elérhető Virtuális séta. A logóra kattintva a Könyvtár egésze bejárható virtuálisan. A szolgáltatás fényképek, panorámaképek alkalmazásával a Könyvtár szintenkénti megismerésére alkalmas.
 Ruhatár   
A bejárattól balra találhatók a színes, kulcsra zárható szekrények, valamint a hagyományos ruhatár. Használatuk kötelező! A szekrények 100 Ft-os érmével működnek. A ruhatárban hagyott értékekért felelősséget nem vállalunk!

Kölcsönzőpult
Az olvasójegyet minden alkalommal le kell adni, távozáskor pedig elkérni. A Kölcsönző pultnál lehet beiratkozni a Könyvtárba, a különböző dokumentumokat kölcsönözni, kölcsönzési határidőt hosszabbítani, a könyvtárközi kölcsönzéssel igényelt könyveket, valamint a Raktárból kért dokumentumokat átvenni.
 Lapozó, napilapolvasó   
A Könyvtár fő lépcsőjénél található az un. Lapozó, ahol az Olvasók legfrissebb napilapok és hetilapok közül válogathatnak.
 

 

Számítógépes "szigetek"  
A Könyvtárban (Földszint, Alagsor, 1. Emelet) közel 250 számítógép áll az Olvasók rendelkezésére, de saját laptop használatára is van lehetőség. A Könyvtár INGYENES WiFi elérhetőséget biztosít a beiratkozott Olvasók számára!