Hogyan kérdezzen?

Az online-tájékoztató könyvtárosoknak a „Kérdezzen" feliratra kattintva teheti fel kérdéseit.

A kérdező felületen a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Név: Kitöltése kötelező. Kérjük, valós nevet adjon meg az űrlapon.

E-mail cím: Kitöltése kötelező. Javasoljuk, hogy a naponta látogatott postafiókja e-mail címét adja meg, mivel az elkészült irodalomjegyzéket az ebben a mezőben feltüntettet e-mail címre küldjük.

Kártyaszám: Kitöltése nem kötelező. Az Alkalmazotti, Hallgatói vagy Könyvtári kártya száma.

Időintervallum (-tól, -ig): Megadása kötelező. Ezeknek a mezőknek a kitöltésével jelezhető a tájékoztató könyvtáros felé, hogy melyik korszak irodalmával kapcsolatban keres irodalmat.

Forrás nyelve: Kitöltése kötelező. Az Ön által keresett témához kért szakirodalmak nyelve adható meg (több nyelv is).

Forrástípusok: A jelölőnégyzetek közül egy kiválasztása kötelező. Megadható, hogy az Ön kérdése alapján a tájékoztató könyvtáros milyen forrástípusokat használjon fel az irodalomjegyzék elkészítéséhez. Választható: Könyv, Folyóirat, Szakdolgozat, Szabvány, Kotta, CD/DVD, Online.

Miért kérdezi: Kitöltése kötelező. A legördülő listából a következők közül kiválaszthat: Évfolyamdolgozat, Szakdolgozat, TDK dolgozat, PhD dolgozat, Referátum, Egyéni érdeklődés (A megadottak a kutatás mélységét, valamint az elkészített forrásjegyzék tételeinek a számát is befolyásolják.)

Kérdés: Kitöltése kötelező. A szabad szövegmezőben felteheti konkrét kérdését/kérdéseit a keresett témával kapcsolatban.

A kérdező felület kitöltése után a „Küldés" gombra kattintva küldheti el kérését a tájékoztató könyvtárosoknak.