Open Acces publikálási lehetőségek

A SZE - mint EISZ tagintézmény - szerzőinek lehetőségük van nyílt hozzáférésű publikálásra. A Read & Publish megállapodások értelmében a SZE affiliációval rendelkező szerzők helyett a cikkeik közlési díját 100%-ban kifizetik, tehát a kutatók további költségek nélkül tudják megjelentetni közleményeiket több kiadónál. Amennyiben a szerző nem határoz másképp a cikkek automatikusan open access jelennek meg (CC-BY vagy CC-BY-NC-ND licensz alatt). Emellett természetesen a megállapodás részét képezi az adatbázis előfizetések is.

A Széchenyi István Egyetem a következő kiadókkal áll ilyen szerződésben: 

 

A SZE kutatóinak lehetőségük van nyílt hozzáférésű (open access) publikálásra. A megállapodás hibrid és Gold OA folyóiratokra vonatkozik, a szerzői jogot a Creative Commons CC-BY és CC-BY-NC-ND licenc biztosítja. A kutatók mentesülnek a közzétételi költségek (APC) megfizetése alól. 

Részletek a kiadó weboldalán:

A benyújtáshoz szükséges nyilatkozatot itt érhető el:

EISZ-AK Open Access Nyilatkozat

Folyóiratlista

Egyéb információ

Akadémiai Kiadó

A SZE kutatóinak lehetőségük van nyílt hozzáférésű (open access) publikálásra a ScienceDirect platformon keresztül. A megállapodás a kiadó hibrid és a Gold Open Access folyóiratai terjed ki, a szerzői jogokat a Creative Commons CC-BY, CC-BY-NC-ND licencei biztosítják. A kutatók mentesülnek a közzétételi költségek (APC) megfizetése alól. 

Részletek az Elsevier weboldalán:

A kiadó több mint 2000 hibrid és Gold OA folyóirataiban van rá lehetőség. Kivétel képez ez alól a Lancet, a Cell és egyes társaságok lapjai.

Folyóiratlista

Egyéb információ

Elsevier Kiadó

A SZE kutatóinak lehetőségük van nyílt hozzáférésű (open access) publikálásra a kiadó több mint 1850 hibrid és több mit 600 gold open access folyóiratában (BMC, Nature Research, Palgrave és SpringerOpen). A szerzői jogokat a Creative Commons CC-BY és CC-BY-NC-ND licencei biztosítják. A kutatók mentesülnek a közzétételi költségek (APC) megfizetése alól.

Részletek a Springer Nature weboldalán:

Hibrid 

Gold 

A Springer Nature hibrid (open choice) és 2022-től gold open access folyóirataiban van rá lehetőség.

Folyóiratlista

Egyéb információ

Springer Nature Kiadó

FIGYELEM! 2022-től

a SZE kutatóinak lehetőségük nyílik nyílt hozzáférésű (open access) publikálásra. A megállapodás hibrid OnlineOpen és a Gold Open Access folyóiratokra terjed ki, a szerzői jogokat a Creative Commons CC-BY, CC-BY-NC és CC-BY-NC-ND licencei biztosítják. A kutatók mentesülnek a közzétételi költségek (APC) megfizetése alól.

Részletek a Wiley weboldalán:

A kiadó hibrid és Gold OA folyóirataiban van rá lehetőség.

Hibrid (OnlineOpen) folyóiratok listája

(Kérjük, az alábbi linket másolja be a böngésző címsorába.) http://eisz.mtak.hu/images/OA_megallapodasok/Wiley/Wiley_Journal_APCs_OnlineOpen_02.xlsx

Gold Open Access folyóiratok listája

(Kérjük, az alábbi linket másolja be a böngésző címsorába.)
http://eisz.mtak.hu/images/OA_megallapodasok/Wiley/Wiley_Journal_APCs_Open_Access_02.xlsx

Egyéb információ

Wiley

 

Kérdés esetén vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal a publikaciok@sze.hu címen.

 

Az EKL munkatársai