Változásjegyzék az 5.17.1-es verzióhoz

Nyilvános kereső, részlegre keresés hiba (#490)
Nyilvános felületen a Részletes keresésben az Intézmény kiválasztása után a részlegre kattintva, nem jelentek meg, illetve nem voltak választhatóak az intézményhez tartozó részlegek, csoportok. A javítás után a hiba nem észlelhető.
Jelszó emlékeztető változtatása - korábbi változatra (#671)
Belépésnél amennyiben csak a felhasználói név kerül kitöltésre, úgy a rendszer a belépés gomb megnyomása után automatikusan átirányít a jelszó emlékeztető oldalra, az "Emlékeztetőt kérek" gomb előtt található szövegdobozba beillesztve a felhasználói nevet. Ezt a gombot megnyomva a rendszer kiküldi a felhasználói névhez tartozó levelezési címre mind a felhasználói nevet, mind a jelszót. A Portálon az "Elfelejtett jelszavát?" hivatkozásra kattintva lehet a jelszóemlékeztetőt kérő lapra jutni.
Szerzői lista javításakor maradjon a fókusz a szerkesztett rekordon (#676)
Eddig a saját szerzői lista javításánál egy rekord adatai módosításainak mentése után a rendszer visszatért a rekordhoz, várva a jóváhagyásra, majd a jóváhagyás gomb megnyomása után a teljes lista elejére ugrott. A javítás után a jóváhagyott rekordra ugrik a fókusz, mivel valószínűleg innen folytatódnak a munkálatok.
Hiányos idéző jelzése a szerző főmenüjének oldalán (#686)
A hiányos idéző kijelzése hibás volt, a kattintásra a program nem sorolta fel a hiányos idézőket. A javítás után a szerzői oldalon a kijelző számra kattintva a hiányos idéző(ke)t tartalmazó oldalra ugrik a program.
Duplum vizsgálat - Progressbar (#698)
A hiba: ha a duplum vizsgálatot kétszer egymásután elvégeztük nagyobb közlemény listán, amiben volt duplum, akkor a rendszer a második vizsgálatnál is számolt (hibásan) új duplumot. A javítás után az első és a második vizsgálat rekord számolása konzisztens.
Doktori táblázat -Műszaki (VI) osztály (#709)
Az MTA VI Osztályának kérése alapján a belépés után látható műszaki tudománymetriai táblázatban javítás után:
  1. A szerkesztőként jegyzett művek nem kapnak pontot, csak a szerzőként jegyzettek
  2. A Folyóiratcikk típus alatt megjelenő "Konferenciacikk folyóiratban" besorolásnál: ha idegen nyelvű a cikk: 0,2 pontot számol a program a korábbi 0,1 pont helyett.
Duplum kezelő lap javítása (#722)
A hiba: egyes esetekben nincs mód oldalcserére, noha a bal oldal szerkeszthető és ezért törölhető is. Javítás megtörtént: az oldalcsere működik.
Befoglaló mű csoportos besorolás változtatása (#723)
A hiba jellege: könyv típusú befoglaló művek csoportos besorolás átalakítását követően, ahozzájuk tartozó fejezeteknél nem változott meg a besorolás. A hiba javítva.
Felhasználói felület 1. pont (#739)
A hiba: a felhasználói felület "1. Társszerzők által felvitt közlemények magamhoz rendelése" opciójában a lekeresett lista nem a hozzárendelő felületet mutatta, hanem a sima kereső felületet. A javítás megtörtént.
Duplum vizsgálatkor a "nem-megállapítható" szöveg cseréje (#748)
A rendszerben duplum vizsgálatkor a "nem megállapítható" kiírás helyett ezentúl a következő üzenet kerül megjelenítésre: "Duplumkulcsban hiányos rekord, hiány pótlandó!"
Idéző duplum hiba - idéző duplumkulcs beállítási hiba (#751)
Éles rendszerben, az idézetek duplumvizsgálata során, folyóiratcikkek esetében ahol nincs kezdő oldal csak Art no. vagy cikk azonosító, a program az azonos folyóiratban, kötetben és évben megjelenő, de eltérő Art no-val vagy cikk azonosítóval rendelkező tételeket is duplumként érzékelte. A modul működése javítva.
Rekord összehasonlító ikon (#756)
Az éles és az oktatói rendszereken is egy >< ikon segítségével két rekord mezőnként összehasonlítható.
Duplum összefésülés - a linkek elvesznek (#758)
A hiba jellege: duplum összefésülés alkalmával a megmaradó közleményre nem kerültek át a törlendő közleményből a linkek. A teszteléskor a WoS, PubMed és Scopus azonosítók be voltak írva, de nem jelentek meg az összevonás/törlés után. A modul működése javítva.
Megjegyzés nem jelenik meg, ha az idézet egyéb típusú (#762)
Hiba jellege: a nyilvános felületen nem jelentek meg az idéző rekordokba beírt megjegyzések, ha az idézet "egyéb" típusú volt. A hiba javítva.
Duplum kezelés után a felirat egy része megmarad (#772)
A hiba: duplum kezelés után a maradó rekordról nem tűnt el a Duplumnak jelentette , párja: #137241 ("automatikus jelentés (duplumkulcs egyezes)" felirat. Az utána lévő linket a kezelés után már nem látni, így az itt maradó szövegnek sincs jelentősége. A működés javítva: a felirat el tűnik a megmaradó rekordról.
Duplum kezelési szabályok esetében kivételek kezelése (#773)

A kivételek közül most a következő 3 esetet oldottuk meg:
Folyóiratcikk/ Konferenciacikk kivonata esete:
Ezekből egy kezdőoldalra több kivonat is kerülhet, ezért a kezdőoldal azonosságakor a program tovább vizsgálja a rekordokat a cím összehasonlításával. Azonos címek esetén a döntés Duplum!.Különböző címek esetén a döntés Nem-duplum.

Ha a folyóiratcikk a duplumkulcs alapján duplum lenne, akkor megvizsgálandó a füzetszám mező. Ha az összehasonlított két közlemény esetében a két füzetszám mező nem üres és különbözőek, akkor a két közlemény nem duplum.

4.2. A Könyvfejezet/Szócikk esetében a kezdő oldal azonossága esetében vizsgálni kell a szócikk címét is. A duplum szócikk azonos oldalon kezdődik és azonos című.