Változásjegyzék az 5.17-es verzióhoz

Duplum jelölő és kezelő lap (# 600, 614, 177)
Szerkesztői listán duplumok kézi jelölése és egyszerű esetek kezelése. A Szerző számára a javítható közleménylistán megjelenő lehetőség, adminisztrátoroknál a 6. szerkesztés listán jelenik meg. Két egymástól független lényeges eleme a [Duplum?] kattintható hivatkozás keresésre, és a rekord jelölés jelölőnégyzettel. A duplum kezelés használatára külön útmutató készül.
Duplum jelölő és kezelő lap (# 614, 648)
Duplum közlemények egyszerű eseteinek kezelésre szolgál. Ha egy felhasználó két rekordot kiválaszt duplumjelölésre, akkor egy összehasonlító lap jelenik meg, amin mód van hozzárendelések áthelyezésére egyik rekordról a másikra, és az egyik (felesleges) duplumrekord törlésére, a felhasználó jogosultságai függvényében, úgy hogy a rekord pár törlendő részével a program kiegészíti a maradó rekord üres mezőit.
Hitelesítés link törlése a szerzői felületről (#667)
A szerzői szerkesztő lista oldalon minden olyan közleménynél ahol a Web of Science azonosító (WoS UT) ki volt töltve, megjelent egy "UT: Hitelesít" gomb. Mivel ez a funkció egy kísérleti eljárás maradványa, és már semmilyen funkcióval nem bír ezért a szerző fő menüjében ez a szekció (16. pont) törlésre került.
Duplum keresés adatfelvitel és szerkesztés mentésekor (#601)
A kézi adatfelvivő és szerkesztő képernyő mentésekor a duplum ellenőrzés az új eljárással történik. Duplum észlelésekor a program figyelmeztet, de nem akadályozza meg a duplum mentését. A duplum azonban később nem lesz jóváhagyható, legkésőbb ekkor fel kell oldani a duplumot!
Rekord összehasonlító eljárás (#403)
Lehetővé vált két rekord kiválasztása és minden mező bemutatása mezőnkénti vizuális összehasonlítással, import ellenőrzés céljából. Ez minden szerkeszthető lapon ott van, két egymással szembe néző nyíl ikonnal (-><-)nyitható meg. Az elsőnek megnyitott rekordhoz hasonlítható a másodszorra kattintott rekord, valamint minden ezt követően kattintással bevont rekord.
Import módosítás (#481 is)
Az új verziótól kezdve lehet importálni duplum vizsgálat nélkül (gyorsabb), az importálásoknak lehet adni azonosítót, aminek alapján visszakereshetővé válnak. Az import duplum ellenőrzése az új eljárás szerint történik.
Import fájl méret 5 MB és timeout kezelése (#467)
Az import az eddigiek során több okból is meghiúsulhatott. Az két leggyakoribb hiba az időtúllépés (timeout), valamint az importálandó fájl túl nagy mérete voltak,. Az új verzióban mind a fájlméret, mind a maximális időkeret növekedett. Nagy fájloknál lehetőség van a duplum ellenőrzés nélküli importra is (későbbi duplum ellenőrzéssel). Ez a módosítás minden import (adminisztrátori, szerzői) felületre érvényes.
Adatgazda, jogosultság hibák(# 491, 576, 669)
A jogosultsági hibák egy része a felhasználói név kezeléséből és használatából eredt. Ezentúl a jogosultság kezelése, várhatóan sokkal hatékonyabb lesz. Ez a hiba elsősorban a szerző és a 4-5-6- os admin szerkesztési, törlési jogosultságait érintette.
Befoglaló művek nyilvánossá állítása,
Könyvfejezet / befoglaló mű kiválasztása (# 632, 681)
A probléma gyökere: ha eddig egy fejezet nyilvános volt (jóváhagyott), attól még a befoglaló mű lehetett nem nyilvános (nem jóváhagyott). Az új verzióban ha egy fejezet, vagy egy konferencia cikk nyilvános, akkor a befoglaló műve is azzá válik a jóváhagyás pillanatában .Ennek következménye, hogy ha akár a könyvfejezet, akár a fejezetet tartalmazó könyv rekord duplum, akkor a rekord addig nem hagyható jóvá, amíg a duplum(ok)at nem oldják fel. Befoglaló művek keresésekor csak a jóváhagyottak valamint a szerző által jóváhagyott és nem jóváhagyott befoglaló művek láthatóak.
Terjedelem tárolásának formája/helye elektronikus folyóiratcikk esetében.(# 451)
Új mező került bevezetésre a folyóiratcikkek terjedelemének nyilvántartására. Ez a mező akkor használandó, ha nincsenek kezdő és utolsó oldalszámok. Ez a módositás a kézi adatbevitelre, a szerkesztésre, az importra, a találatok megjelenítésére/sablonjára, szerkesztési lista sablonjára is érvényes.
Az MTMT portálon a belépésnél "Elfelejtette jelszavát" link
a jelszó emlékeztető oldalra (# 712)
Egy új hivatkozással bővült a portál bejelentkezési blokkja, melynek segiíségével közvetlenül elérhetővé vált a jelszó emlékeztető oldal.
Tudománymetriai táblázat eltűnt (# 572)
A hibát egy másik modul okozta. A táblázatra mutató hivatkozás visszaállítása megtörtént a nyilvánosan látható találati lapon is.
Levelezési gyorsbillentyűk (# 290)
Minden felhasználó saját levelezésében és a rendszer belső levelezésében is használhatóvá váltak bizonyos billentyű-kombinációk. Ezek a következőek:
ALT+b = előző levél megnyitása, az éppen olvasott helyén
ALT+f = következő levél megnyitása, az éppen olvasott helyén
ALT+t = aktuális levél törlése és a következő levél megnyitása olvasásra
ALT+L = továbbítás link aktiválása
ALT+R = válasz link aktiválása
ALT+z = olvasás lapjának bezárására
Internet Explorer 8 alatti megjelenítés problémák (# 483)
Ezt a problémát a böngészők közötti, megjelenítési algoritmusokban található különbségek okozták. Bizonyos CSS és PHP kódokra különböző módon reagálnak az eltérő böngészők. Az összes CSS fájl átfésülése megtörtént, az ilyen kódok kiszűrése, és eltávolítása is megtörtént. Ahol pedig szükség volt az adott funkcióra, ott univerzális, az összes böngésző által elfogadott kódokra lettek lecserélve a problémás egyedek.