Működés

A LEVÉLTÁR FELADATA

A levéltár alapfeladata a Széchenyi István Egyetemen, valamint annak jogelőd intézményeiben keletkezett levéltárérett és maradandó értékű iratok átvétele, megőrzése, feldolgozása és szolgáltatása. Az egyetem szervezeti egységeinél keletkezett és tárolt maradandó értékű iratok (levéltári törvény alapján közlevéltárba adandó és a fenntartó által levéltárba adandónak megjelölt) számbavétele, az iratkezelés ellenőrzése abból a célból, hogy a levéltárba adásig épségben megmaradjon. 

Kiegészítő céllal gyűjti, feldolgozza és szolgáltatja az egyetemhez kapcsolódó neves szakemberek maradandó értékű irathagyatékát, az egyetemen oktatott szakok egyetemi vonatkozású, szakmatörténeti fontosságú iratait

A levéltár tagként részt vesz az egyetemi levéltárak alkotta több mint negyed százada működő Magyar Felsőoktatási Levéltárak Szövetsége munkájában. A MFLSZ szakmai érdekképviseleti szerv, tagjai részt vesznek a legfontosabb hazai levéltáros szervezetek munkájában, közös pályázatokat bonyolít le és működteti jogszabályok által megkövetelt alapadat nyilvántartó rendszert az UNIVA-t is működteti.

SZABÁLYZATOK

Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendje 

Levéltári kutatási szabályzat

Mellékletek

Egyetemi Könyvtár és Levéltár működési dokumentumai

DOKUMENTUMOK

Levéltári digitalizációs stratégia 2020-2025

Levéltári munkaterv 2023

Levéltári munkabeszámoló 2022

Levéltári munkaterv 2022

Levéltár munkabeszámoló 2021

Levéltári munkaterv 2021

Levéltár munkabeszámoló 2020

Levéltári munkaterv 2020